Normaali aihe American jakajan tunnistus? +käyntiongelma +vilkku (Luettu 1258 kertaa)
NonSenCe
Hyperaktiivi
****
Poissa


Kirojitushäiröit tarkoituskenmuikasia
.

Viestejä: 1596
Sijainti: Pori
Liittynyt: 29.01.07
Sukupuoli: Mies
American jakajan tunnistus? +käyntiongelma +vilkku
03.08.08 klo 03:14:16
Tulosta viesti  
tulipa tässä yöllä mieleen että miten tunnistan helposti mikä jakaja autossani on? delco autolite prestolite vai mitä muita mahdollisuuksia onkaan vm 68 199 päällä? mihin hintaan niitä on saatavilla? ai juu jakanjan kansi on ruuveilla kiinni.. muistaakseni joissain vanhoissa delcoissa ainakin on 2lla ruuvilla kansi kiinni??

otin eilen auton takaisin liikenteeseen ja toimi ihan ongelmitta eilisen..

mutta tänään kun käynnistin autoa tulikin ongelmia

auto yski tänään väärään suuntaan savua ..eli paukahtelee kaasarista ulos.. eikä jaksanut käydä kunnolla.. käynnistyy kyllä nätisti mutta ei pysy käynnissä , ei ryypyllä eikä kaasupolkimella leikkien ja poksahtelee vastavirtaan. eikös tämä ole tavallisesti rikkinäisen virranjakajankannen yleinen oire?

vai kaasari vika sittenkin???

eilen vaihdoin tulpat varmuuden vuoksi ja ajelin oireetta loppuillan (n10-20km) ja nyt lauantaina kun kokeilin käyntiin niin onkin jotain vikaa-vikaa! ensin ajattelin että kun sammui hitaasti köhien että bensa loppui.. lisäsin 10l uutta mutta ongelmat jatkuivat.

« Viimeksi muokattu: 11.08.08 klo 00:02:18 Kirjoittaja NonSenCe »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
A-V
Ylläpito
Toimikunta
*****
Paikalla


just ramblin'...

Viestejä: 15650
Sijainti: Bearcity
Liittynyt: 01.01.00
Sukupuoli: Mies
Re: Americanin jakajan tunnistus? *+ käyntiongelma*
Vastaus #1 - 04.08.08 klo 12:27:04
Tulosta viesti  
« Viimeksi muokattu: 11.08.08 klo 08:18:09 Kirjoittaja A-V »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
NonSenCe
Hyperaktiivi
****
Poissa


Kirojitushäiröit tarkoituskenmuikasia
.

Viestejä: 1596
Sijainti: Pori
Liittynyt: 29.01.07
Sukupuoli: Mies
Re: Americanin jakajan tunnistus? *+ käyntiongelma*
Vastaus #2 - 04.08.08 klo 15:05:02
Tulosta viesti  
jakaja: näyttää delcolta alipainemokkulan mukaan mutta on varustettu punaruskealla kannella.

Ja kun sitä autoa eilen tutkittiin niin päätettin epäillä virtalukkoa sittenkin käyntihäiriön syyksi. Se on ollut vähän pikkutarkka avaimen asennosta käynnistyksen aikana ja jälkeen, joten epäilimme että vika onkin siinä ja kun auto hieman tärisee käydessään avainkin heilahtaa väärän asentoon ja on välillä lähes sammuttaa auton.. saas nähä auttoiko virtalukon vaihto.

paikalllaolleessa virtalukossa oli 5 uros abiko liitintä joista yksi oli tyhjänä. vara virtalukossa (valley forge luki kyljessä) oli vain neljä nastaa ja mutteri kiinnitys. jonkin aikaa siinä miettiin miten nämä yhdistetään mutta kai siinä onnistuttiin kun auto starttasi jälleen iloisesti ja kävi illan päätteeksi sammuilematta jonkin aikaa taas. (pidempi testi myöhemmin viikolla)

mutta uusi vika. pihaan ajaessa/hinattaessa vilkut toimivat mutta ne vilkut katosivat kun virtalukkoa revittiin pois ja laitettiin uusi paikoilleen. ulos ajaessa inhottava löytää tämmönen uusi vika..

autossa on ylimääräinen vilkkurele viritettynä kojelaudan alle ja siitä roikkuu nyt johto irrallaan. kojelaudan alla kun yritin katsella näin vain kaksi johtoa joista kyseinen johto olisi voinut irrota.. toinen oli sininen ja toinen ruskea ja ihan vierekkäin olivat.. ja harmaa naaras abiko päässä molemmissa. eli kumpi olikaan vilkun johdon väri? kokeilin mielestäni kyllä molempia johtoja mutta ei vilku ei.

-ja onhan sitä vielä yksi vaihtoehto joka voi olla vikana jota en yöllä huomannut tutkia. sulakkeet.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
NonSenCe
Hyperaktiivi
****
Poissa


Kirojitushäiröit tarkoituskenmuikasia
.

Viestejä: 1596
Sijainti: Pori
Liittynyt: 29.01.07
Sukupuoli: Mies
American jakajan tunnistus +käynti&vilkkuongelma*
Vastaus #3 - 11.08.08 klo 00:01:21
Tulosta viesti  
auto käy vieläkin ok. eli taisi olla virtalukko antautumassa.

vilkku ongelmakin selvisi.. vika oli lopulta niin yksinkertainen että olo tuntuu taas tyhmältä..

eli ne kaksi irrallista johtoa kojelaudan sisällä. autoa ostaessa se ylimääräisen releen musta johto oli irti ja vilkut toimivat vasta kun se laitettiin toiseen näistä johdoista. nyt virtalukon kanssa taisteltuani muistin vain että se irti oleva johto kuuluu abikoon kojelaudan takana. mutta kun sen laittoi paikoilleen niin ei enää korjaantunut vika ei vaikka kumpaan tahansa vapaana olevaan olisi piuhaa koettanut. joten ymmällään Järkyttynyt Täh Täh oltiin taas.

vian siis oltava jossain muualla? vai? juuh kun asiaa tutkittiin uudelleen ja seurattiin sitä toista releestä lähtevää johtoa tarpeeksi pitkälle (epämukavassa asennossa, jalat penkin yli katossa ja pää kardaanitunnelissa) yhtäkkiä se johto pullahti muiden johtojen seasta päässään irtonainen uros abiko. NO NYT ongelma selvisi! ne olivatkin molemmat irronneet. piuhat paikoilleen ja autoon virtaa ja ei mitään.

mutta kun katsoi sen sulakkeenkin ja vaihtoi rikkinäisen tilalle uuden niin nätisti taas auto heiluttaa mennessään kun vivusta vääntää.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
stidi
Hyperaktiivi
****
Poissa


Vanha mies ja Marlin

Viestejä: 1764
Sijainti: Japanila
Liittynyt: 09.07.03
Sukupuoli: Mies
Re: American jakajan tunnistus? +käyntiongelma +vilkku
Vastaus #4 - 04.09.08 klo 10:34:52
Tulosta viesti  
En tie kysyitsä ttä ollenkaan mut jos se irronnu liitos ei ole se, mikä menee vilkkuviikseen, niin laita se virtalukon siihen nastaan, mistä otat käynnistysvirrankin. Tai sitte sulakekotelosta saman sulakkeen takaa ku jarruvalotki.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun