Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3  Lähetä aiheTulosta
Kuuma aihe (Enemmän kuin 10 vastausta) OSTO-OPAS: Jeep Cherokee XJ (Luettu 32608 kertaa)
sami sandberg
Aloittelija
*
Poissa


AMCCF Rocks!

Viestejä: 7
Liittynyt: 14.02.10
OSTO-OPAS: Jeep Cherokee XJ
14.02.10 klo 20:57:02
Tulosta viesti  
Olen ajatellut ostaa tuollaisen 90-95 vuotisen cherokeen,joko 4,0 tai 2,5 bensakoneella.

Kertokaas kokeneet auton plussia ja miinuksia..


Sami
« Viimeksi muokattu: 20.02.10 klo 15:10:53 Kirjoittaja A-V »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
pekka.j
Jätkä asuu täällä...
Toimikunta
*****
Paikalla


040-5211052

Viestejä: 10806
Sijainti: Parainen
Liittynyt: 23.01.03
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #1 - 15.02.10 klo 09:03:26
Tulosta viesti  
Aloitetaan poikkeuksellisesti miinuksilla:
-vie bensaa, varsinkin ho malli
-ruostetta saattaa löytyä
-eturistikot kulutustavaraa
-takapenkin tilat, tai oikeammin takaoven kulkuaukko ärsyttävän pieni
-ajovaloilla ei relettä alkuperäisenä - syytä laittaa
-kylmä talvella, jotkut tulee kuntoon termarilla, toiset ei


Ja sitten plussiin
-jenkiksi pirun hyvä laatuinen
-voimaa on
-kiva ajaa niin tiellä kuin metässä
-etutilat hyvät
-tekniikka todella varmaa
-lämmin talvella
-nykyautoksi harvinaisen hieno
-enimmäkseen yksinkertaista tekniikkaa, mille voi itse tehdä jotain
-osia saa hyvin, jamant/paikallinen jenkkiputka/netti

Tossa nyt jotain...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
A-V
Ylläpito
Toimikunta
*****
Poissa


just ramblin'...

Viestejä: 15606
Sijainti: Bearcity
Liittynyt: 01.01.00
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #2 - 15.02.10 klo 11:29:37
Tulosta viesti  
XJ Cherokee on paras käyttöauto mikä mulla on ikinä ollut, vaihdoin sen välillä '08 Jeep Patriottiinkin, mutta palasin takaisin...

2.5L on asiallinen kone, vähempikulutuksinen ja luotettava. hevosia ei ole älyttömästi mutta vääntöä mukavasti. miinuksena se, ettei ainakaan itelle ole tullut vastaan yhtään nelos-cheroa automaatilla.

4.0L on aivan tajuttoman hieno kone, tämmösen pistän harrasteautoonikin vielä jossain välissä. pomminvarma ja tehokas, gasoa kuluu 12-15litraa sadalla, mutta on joka desin arvosta menoa. Automaatit olleet ainakin mulla asiallisia ja toimineet moitteettomasti.

Nelivedon jakolaatikko (tosin pidä mielessä että pelkkää takavetoakin on saanut) on komia, Hidas nelikko lukolla, nopea nelikko lukolla ja nopea nelikko kaikkeen ajoon ja vain takaveto. viimeisimmällä vaihtoehdolla säästää gasokuluissa noin 2l/100km, mutta aika vähän on ollut käytössä - etenkään talvella.

Tosta lämpimyydestä, itellä oli myös aika kylmä uudella syylärillä (jäähdytti vähän turhankin tehokkaasti) kunnes pistin noka tukkoon pahvilla, nyt lämpöä on riittänyt koskematta termariin.

Laatu on ollut kohdallaan Jeepillä vielä '80-luvun lopun ja ainakin '90luvun. Lisäksi XJ on yksinkertaisesti tyylikäs ja ajaton ulkonäöltään, johtuen siitä, että autoa sai '85 - '01 miltei täysin samannäköisenä (jotain pieniä pyöristyksiä ulkonäössä ja sisustapäivityksiä siellä täällä).

Osia saa hyvin ja järkihintaan, sekä korjattavuus on kotikonsteinkin hyvä.

Jotain moottorinohjaukseen liittyvieä sähkövikoja on ollut (lähinnä johtuen siitä että antureja ei ole vaihdettu niinkuin ohjekirja ohjeistaa), eli kannattaa katsoa ostettavasta autosta ainakin että tyhjäkäynti on kunnossa ja kone vastaa kaasuun kunnolla ja palautuu tyhjäkäynnille ilman yskimisiä/jne.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
JAMANT
Jätkä asuu täällä...
*****
Poissa


JEEP WAGONEER LIMITED
RULES

Viestejä: 3417
Sijainti: ESPOO
Liittynyt: 18.03.03
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #3 - 15.02.10 klo 12:28:04
Tulosta viesti  
A-V kirjoitti 15.02.10 klo 11:29:37:
itelle ole tullut vastaan yhtään nelos-cheroa automaatilla.

Mulla on tullu, perjantaina viimeks oli sisällä, yllättäen -84 XJ Wagoneer, 2.5 nelonen ja automaatti!! Muuttoautona tullut Amerikkalasta aikoinaan, perikunnan nimissä, leski-mies ajelee nykyään...
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
sami sandberg
Aloittelija
*
Poissa


AMCCF Rocks!

Viestejä: 7
Liittynyt: 14.02.10
Re: jeep cherokee
Vastaus #4 - 15.02.10 klo 20:18:16
Tulosta viesti  
Nuo miinukset ei nyt pahalta kuulosta.
Takapenkit häipyy pois=lisää tilaa,kun ei ole käyttöä niille,kaikki autot vie polttoainetta,joten turha sitäkään on miettiä Silmänisku

Kaippa sitä joutuu jeepin ostamaan..
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
pekka.j
Jätkä asuu täällä...
Toimikunta
*****
Paikalla


040-5211052

Viestejä: 10806
Sijainti: Parainen
Liittynyt: 23.01.03
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #5 - 15.02.10 klo 20:24:45
Tulosta viesti  
Takapenkki kaatuu tasaiseksi lattiaksi, eli ei ainakaan mun mielestä kannata ottaa pois.  Nurin ne mullakin melkein aina on, mahtuu piskit paremmin  Virnistys

Jos omasta mielestäni optimi setin haluais, niin kone perus nelilitrainen + maatti + select trac jakis + lukkoperä  Mahtava   
Nykyinen ois muuten, mut on ho
« Viimeksi muokattu: 15.02.10 klo 20:25:29 Kirjoittaja pekka.j »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
A-V
Ylläpito
Toimikunta
*****
Poissa


just ramblin'...

Viestejä: 15606
Sijainti: Bearcity
Liittynyt: 01.01.00
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #6 - 15.02.10 klo 22:40:06
Tulosta viesti  
tjooo nonii nyt kotosalla paremmalla ajalla, pitänee mainita myös että vuosimalleissa on eroja vikojen kera.. Jos sanon ihan omasta päästäni olematta poliittisesti korrekti. Omia mielipiteitä siis, toiset voivat olla täysin eri kannalla... Silmänisku

ABS on vanhemmissa (oliko se 1985-1992??) melko paska, tämä höpöABS on tunnistettavissa sillä että normi-alipainejarrutehostin puuttuu ja sen paikalla on paineletkuhässäkkä johon paineen tuottaa erillinen sähköpumppu. Siis tokihan jos kaikki on OK niin systeemi toimii, mutta melkosen usein vikoja löytyy esim konttorilla käydessä. Onneksi koko setti on vaihdettavissa melko vähällä duunilla perus alipainetehostinsettiin (absit on melko harvoin otteessa yeensäkään).
Uudemmissa (Jamant vois vaikka varmistaa sen vuosirajan) on fiksumpi ABS jota ei tartte reerailla joka vuosi. Kaikissa ei absiä onneksi ole ja osassa vanhatkin toimii (vaikka ei pakosti ole "lukkiutumattomat").

Vastaavasti 4.0L motteja on kahdella ohjain+ruiskuhässäkällä. wanhempi Renix pohjainen on omasta mielestäni parempi, pihimpi ja jotenkin järkeenkäypä ilman 50sivun opasta. Tehoja on ina vähempi, mutta enempää en ole osannut tarvita vaikka olen veekaseihin tottunut. Vikadiagnostiikkaa merkkivaloineen ei ole joka lienee yksi renixin puutteista joten "outojen" vikojen etsintä voi viedä aikaa jos toimintaperiaate on aivan tuntematon - mutta kuten sanoin, on opeteltavissa ja ei mielestäni kovinkaan vika-altis.

Uudempi moparin järjestelmä tunnetaan yleensä "HO" (high output) mottina, on melkolailla janosempi ja pikkasen tehokkaampi ja diagnostiikan kera varusteltuna, jollasen se myös tarvii ollessaan jonkinverran enemmän tietokoneajassa. En tiedä onko ihan sattumaa, mutta perstuntuma on että inan olisi vähemmän luotettava, mutta sitten taas helpompi bugifixata huollossa.

Tekniikka ottaa kilometrejä hyvin ja mun eka xj (melko ruma, halpis saksantuonti jobbarilta) oli 330tkm+ ajettu ilman erikoisempia vikoja, tämä nykynen (suomiauto, täyshuoltokirja, komia) about 220tkm ajettu ja yhen sähköanturivikametsästyksen jälkeen toimii kuin uusi ja voimaa on. Huoltokirja on komia selata ja yleensä hyvällä pidolla ollut on hyvä vaikka olis 400tkm ajettu kun taas huonosti pidetty voi olla täyshuoltoa vailla jo 200tkm.

Ruostehan on aina ongelma suomen talviautoissa. Kynnyskotelot kannattaa tarkistaa etenkin takarenkaiden edestä, takaluukku on lasikuitua joten ei ruostu kuten wanhemmissa FSJ malleissa. Lisäksi ruostetta voi olla kahvojen ympärillä, tuulilasin ympärillä ja yleensä melkohelposti nähtävissä paikoissa kun aukoo ovia/yms. Suomiautot on hyvin ruostesuojattu joten pohjassa harvemmin reikiä, tuontiautoissa huonolla säkällä sielläkin.

Hmmmm. Takajouset on kans melko yleinen vikakohde, tuuppavat väsymään ja ajettavuus kärsii sekä perän maavara katoaa ja renkaat osuu lokareihin möykyissä. Ompahan tullut vastaan semmosiakin jousia mitkä on taittuneet väärään suuntaankin. Helppo nähdä kun yleensä heti perä on matalammalla kun keula ja kattomalla jousien kaarta, pitä olla keskeltä selvästi matalammalla kun päistä. Uudet takajouset 300e+puslat, joten ei mitenkään älytön investointi.

Mutta, nämä ny tulee ekana mieleen...

Oma optimi XJ olis 1987-1990 4.0L (ei HO) + automaatti + neliveto ja varusteluna aivan ehottomasti Limited (sähkölelut+nahkapenkit), pikkasella korotuksella ja täydellä huoltokirjalla. Muttamutta tommonen jo melkein on (kuhan pääsis abseista eroon), joten kakkos-cheroksi olis 1987-2001 2.5L ruiskulla ja automaatilla ja mieluusti Laredo varustelulla kromikeuloineen ja kahvoineen ja vaikka vaan takavedolla.

Niijoo ja diisseleitäkin (lainakoneita) on ollut, mutta en ymmärrä työkoneiden päälle käyttöautoina.
« Viimeksi muokattu: 15.02.10 klo 23:16:02 Kirjoittaja A-V »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
pekka.j
Jätkä asuu täällä...
Toimikunta
*****
Paikalla


040-5211052

Viestejä: 10806
Sijainti: Parainen
Liittynyt: 23.01.03
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #7 - 16.02.10 klo 08:29:56
Tulosta viesti  
Toi A-V:n mainitsema abs ongelma kannattaa tosissaan ottaa huomioon, sen korjaaminen on yksi kalleimmista rempoista mitä tulee.
92 tai 93 muuttuu uudemman malliseksi ja silloin näyttää tältä:
uuden mallin absit ja ho ruutta

tässä vanhan mallin absit ja ho ruutta

ja sit vielä vanha mallin ruutta ja ei abseja


Noista jeepeistä ylin on nykyinen, vissiin alkaa olla lambda sökö ku vienyt nyt talvella semmosta 15 litraa satkulla, kesällä meni 10-12.
Tää on ajettu melkein 360tkm ja on selvästi tehokkain tapaus mikä mulla on ollu.

Keskimmäinen limited oli hyvin vähän ajettu, eli jotain 180tkm ja sen kyllä huomas, tosin bensaa paloi kesälläkin 16l ja kun toi limited ei osu omaan silmään ja mustat nahkapenkit on hanurista, niin sai lähteä.

Alimmainen oli laredo, ajettu liki 400 tuhatta, tää meni emännällä matka-ajossa kesällä 8 litraan, yleensä nurkissa noin 12.  Tän myyminen harmittaa, ehdottomasti hienoin väri/varuste setti mun mielestä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
A-V
Ylläpito
Toimikunta
*****
Poissa


just ramblin'...

Viestejä: 15606
Sijainti: Bearcity
Liittynyt: 01.01.00
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #8 - 16.02.10 klo 08:38:42
Tulosta viesti  

Kuvat ihan hyvä idis, tässä vielä omalla tontilla oleva vaimon käyttis. '89-'90 Limited jossa Laredon kromimaski..  Silmänisku Niin ja nahkasisusta  Mahtava
« Viimeksi muokattu: 16.02.10 klo 08:42:29 Kirjoittaja A-V »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
JAMANT
Jätkä asuu täällä...
*****
Poissa


JEEP WAGONEER LIMITED
RULES

Viestejä: 3417
Sijainti: ESPOO
Liittynyt: 18.03.03
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #9 - 16.02.10 klo 09:11:49
Tulosta viesti  
Se vanhempi ABS järjestelmä on ollu tuotannossa 88-91 -malleissa!! Eli -92 lähtien ei pitäis olla ABS ongelmia kuin satunnaisesti (menee ne uudemmatkin rikki)!! Just oli -93:nen ZJ työnalla, jossa ABS:n merkkivalo toimii OK, mutta ei siellä mitään ABS-jarruja ollu, herjas taka-anturia, merkkivalo todennäköisesti sillattu johonkin toiseen merkkivaloon...
« Viimeksi muokattu: 16.02.10 klo 09:12:05 Kirjoittaja JAMANT »  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
A-V
Ylläpito
Toimikunta
*****
Poissa


just ramblin'...

Viestejä: 15606
Sijainti: Bearcity
Liittynyt: 01.01.00
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #10 - 16.02.10 klo 10:25:08
Tulosta viesti  
JAMANT kirjoitti 16.02.10 klo 09:11:49:
Se vanhempi ABS järjestelmä on ollu tuotannossa 88-91 -malleissa!! Eli -92 lähtien ei pitäis olla ABS ongelmia kuin satunnaisesti (menee ne uudemmatkin rikki)!! Just oli -93:nen ZJ työnalla, jossa ABS:n merkkivalo toimii OK, mutta ei siellä mitään ABS-jarruja ollu, herjas taka-anturia, merkkivalo todennäköisesti sillattu johonkin toiseen merkkivaloon...


Onko kuitenkin niin, että ABS on ollut lisävaruste? Eli kaikissa 88-91 malleissa sitä ei kuitenkaan ole?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
JAMANT
Jätkä asuu täällä...
*****
Poissa


JEEP WAGONEER LIMITED
RULES

Viestejä: 3417
Sijainti: ESPOO
Liittynyt: 18.03.03
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #11 - 16.02.10 klo 11:02:59
Tulosta viesti  
Lisävaruste, ainakin LTD -malleissa se on esitteen mukaan (löytyy seinältä) "OPTIONAL"!!
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
jamba
Vakiovieras
**
PoissaViestejä: 429
Sijainti: Ruhtinansalmi
Liittynyt: 08.12.04
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #12 - 16.02.10 klo 19:47:27
Tulosta viesti  
Meillä on normihuolloilla/huoltamattomuudella.. pelannu ihan jees jo viis vuotta 4.0 + manuaali -90. Aiempi oli Grand Cherokee, kiva oli sekin, mut ehkäs vähän liian hieno meidän normikäyttöön. Oon joskus himoinnu sellasta kasikoneellista, onko niistä kelllään mitään sanottavaa?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tupu
Vakiovieras
**
PoissaViestejä: 467
Sijainti: Siuntio
Liittynyt: 19.06.07
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #13 - 16.02.10 klo 20:43:11
Tulosta viesti  
Tärkeimmät tulikin jo varmaan sanottua tuolla. Itse olen nyt tuollaisen 9kk ajellut tuolla -92 Limitedillä. Hyvä ja varma käyttöauto on ollut, mukava ajaa, hyvät penkit, ripeäkulkuinen. Ja etenkin tänä talvena ollut mukava suhailla nelikolla, ei tarvitse pelätä että jää kiinni.

Kohtalaisen lämmin on tuo oma ainakin, toki kaikki on suhteellista mutta kyllä se ihan kuumaa puhaltaa. Yllättävän tilava ja monikäyttöinen kun penkit saa nurin. Miehekäs ja komea katsella myöskin  Hymiö

Huonona puolena tosiaan tuo bensankulutus etenkin kaupunkiajossa jota itselläni on pääosin. Ja eiväthän nuo enää uusia autoja ole...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hentpe
Jätkä asuu täällä...
Toimikunta
*****
Poissa


HePe

Viestejä: 5839
Sijainti: Mynämäki
Liittynyt: 28.01.03
Sukupuoli: Mies
Re: jeep cherokee
Vastaus #14 - 16.02.10 klo 22:53:26
Tulosta viesti  
Yhden XJ:n kokemuksella mielestäni ehdoton käyttöauto, jos polttoaineen kulutus ja takapenkki eivät ole päällimäiset kriteerit valinnassa.

Mulla oli ´90 Limitedi 4,0+automaatti+selec-trac. Mielestäni paras yhdistelmä päivittäistä käyttö ajatellen. Nelivetoa voi pitää talvella jatkuvasti päällä, kun on auki kytkettävissä oleva keskitasauspyörästö.

Ite pääsin tolla autolla alimmillaan 11l/100km maantiellä. Nousi sit korotettuna ja isommilla tassuilla nelikolla ajaessa jopa 20l/100km. Kuten tuolla aikaisemmin jo tulikin mainittu oli ko. autossa se vanhempi ABS-systeemi. Tehostuspiiri pääsylinterissä alkoi vuotaa sisäisesti ja pumppu kävi koko ajan. Uusi pääsylinteri olisi maksanut Autokeskuksessa yli 700€. Eli mäkeen lähti koko systeemi ja se muutettiin normi jarruiksi. Sopivasti samaan ajankohtaan tapahtunut rek.otteiden muutos hävitti papereista lukkiutumattomat jarrut joten säästyin muutoskatsastukselta.

Siitä takapenkistä.......eli itsellä teetti ongelmia lasten istuinten kiinnitys. Penkin istuin osan muoto ja pehmeys tekivät sen, että vöillä kiinnitettävä istuin pääsi heilumaan sivusuunnassa. Kiinnitys vaati vähän ylimääräistä kommervenkkiä toimiakseen joten penkkien päivittäinen siirtely ei kannata. Myös takaoven aukko on yllättävänkin ahdas. Aikuinen joutuu taituroimaan oviaukossa ja samalla yleensä tahrii vaatteensa kuraisiin lokasuojan kaariin. Eikä se takapenkki ollut kyllä aikuisellekkaan muotoiltu. Jotenkin ihmeellisen pyöreä ja yli pehmeä, tukevuus puutui, minkä takia siellä ei ihan järkyttäviä matkoja mielikseen istu. Jalkatilaa oli sentään kohtuudella.

Sitä ABS:ää lukuun ottamatta auto toimi mulla kuin kello. Lähti aina käymään ja vei minne piti. Osia on tosiaan tarjolla kotimaassa ja ulkomailla eduliseen hintaan ja varusteita on saatavilla juuri niin paljon kuin kukkarossa riittää massia.

Mieli tekee itsekkin vielä tuollaista XJ:tä. Mutta tällä hetkellä meidän molempien työmatkat ovat sen verran pitkiä, ettei raaski maksaa niitä polttoainekuluja. Ja niin rikkaaksi en ole vielä tullut, että dieselillä olisi vara ajaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 
Lähetä aiheTulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun