Lämmityslaitteen puhaltimen vaihto (käyttäen helposti löydettäviä & halpoja Mazdan osia)
Vaikeusaste(1-5): 1 (Helppo ja vähänaikaa vievä homma, porataan pari reikää, eipä häävisti sähkösälää)

Ongelma:
Monet meistä pohjoismaalaisista Rambler harrastajista ajelee autoillaan myös talvisin.. Kuten aivan kuka vaan joka talvella on vanhaa Rambleriaan ajellut varmasti tietää, vanhat autot vetävät yleensä ikkunat sumuun talvella useammastakin syystä. Sisustan kosteus on yksi näistä syistä, joka sinänsä on helposti korjattu vain jos omistat lämpimän autotallin jossa voit säilyttää autoasi öisin. Toinen yleisimmistä syistä on, ettei lämppärin puhaltimen moottori toimi niinkuin sen pitäisi. Oli syynä sitten moottorin kuluminen ajan myötä (30 vuotta yleensä jättää jälkensä) tai sitten ettei moottori ollut alunperinkään riittävä talviolosuhteisiin, samapa tuo, mutta jotain pitäis tehdä.

Ratkaisu:
Uudempi lämppärin puhallin.
Ihan tuurilla tähänkin ongelmaan on helppo ja halpa ratkaisu. Mazda, kuten muutkin japanilaiset autonvalmistajat ovat jo pitemmän aikaa käyttäneet autoissaan vastaavia tai erittäin läheltä liippaavia osia vanhojen jenkkien kanssa. Sattumalta käy sitten niinkin hyvin, että '86-'89 Mazda 323 GLX:ssä on ERITTÄIN samantyylinen moottori mitä Ramblereissa käytettiin useamman kymmenen vuoden aikana.
Suurempia muutoksia ei tarvitse tehdä, pari reikää että saadaan kiinnityspultit oikeille paikoille ja siinä. Sen lisäksi, että osa on helppo löytää ja halpa ostaa (romiksilla on aina vähintään yksi tämän kopan matukka), vaihdossa on muitakin positiivisia puolia. Uudempi puhallin pöhisee maksiminopeudellaan noin tuplasti nopeammin kuin Ramblerin alkuperäinen ja jotkut harrastajat ovat myös huomanneet, että uudempi osa syö vähemmän sähköä. Eli eipä pitäisi akunkaan/latauksen kärsiä vaihdosta mitään huomattavia määriä. Tämä osa sopii ainakin Hornettiin ja Rebeliin, elikkä sen suurempia vaikeuksia ei pitäisi olla muissakaan malleissa.

Testattu toimivana ainakin seuraavissa autoissa:
'70 Hornet SST 2D 304 (luovuttaja-auto '88 Mazda 323 GL), '67 Rebel 770 Cross-Country 232 (luovuttaja-auto '87 Mazda 323 GLX)

Jos löydät tähän vihjeen toimivaksi ja/tai asennat homman autoosi, ilmoittele asiasta (info@amccf.com) että saadaan autosi listaan ja jopa pari kuvaakin tälle sivulle...